Urheilu­ravitsemus­valmennus ja koulutus­palvelut

Vastaanotto junioriurheilijoille ja heidän perheilleen

Oletko urheileva nuori? Tai urheilevan lapsen tai nuoren vanhempi? Pohditte, mitä ja milloin olisi hyvä syödä ja juoda, jotta nuori urheilija jaksaisi harjoitella, palautuisi, kehittyisi ja pysyisi terveenä. Tervetuloa vastaanotolleni keskustelemaan nuoren urheilijan ravinnosta ja saamaan yksilöllistä ohjausta.

Mitä vastaanotollani tapahtuu?

Aluksi haastattelen teitä ruokavaliosta, harjoittelusta, nukkumisesta, muusta elämästä, mahdollisista sairauksista, tavoitteista ja toiveista, jotta saan kokonaisvaltaisen kuvan elämästänne. Haastattelun perusteella annan palautetta ruokavaliosta lajin ravitsemukselliset vaatimukset huomioiden. Etsimme tarvittaessa perheellenne sopivia keinoja, joilla muuttaa ruokatottumuksia vastaamaan paremmin nuoren urheilijan tarpeita. Asetamme tavoitteet muutoksille, seuraamme niiden toteutumista ja vaikutusta urheilemiseen ja terveyteen.

Aikuisille urheilijoille ja kuntoilijoille

Oletko ammattiurheilija, kilpakuntoilija tai muutoin liikunnallinen? Pohditko sitä, onko ruokavaliosi riittävän hyvä, jotta saat tehoa, tuloksia ja nautintoa urheilussa ja pysyt terveenä? Huomioiko se riittävästi lajisi vaatimukset? Tai onko sinulla haasteita syömisessä tai syömisen, työn/opiskelun ja liikkumisen yhteensovittamisessa?

Se, mitä, milloin ja kuinka paljon syöt ja juot vaikuttavat merkittävästi suorituskykyysi, palautumiseesi, kehittymiseesi ja terveyteesi. Sinulle sopivalla ruokavaliolla voit saada lisää tehoa, tuloksia ja terveyttä.

Mitä vastaanotollani tapahtuu?

Aluksi haastattelen sinua ruokavaliosta, harjoittelusta, nukkumisesta, muusta elämästä, mahdollisista sairauksista, tavoitteista ja toiveista, jotta saan kokonaisvaltaisen kuvan elämästäsi. Haastattelun perusteella annan palautetta ruokavaliostasi lajin ravitsemukselliset vaatimukset, tavoitteesi ja toiveesi huomioiden. Etsimme tarvittaessa sopivia keinoja, joilla muuttaa ruokatottumuksiasi vastaamaan paremmin lajisi tarpeita. Asetamme tavoitteet muutoksille, seuraamme niiden toteutumista ja vaikutusta suorituskykyysi ja terveyteesi.

Varaa aika

  Ravitsemusterapian vastaanottoni on Terveystalo Raumalla. Varaa aika puhelimitse 030 6000 tai verkossa www.terveystalo.com.

  Tulossa myös mahdollisuus etävastaanottoon.

   Koulutuspalvelut urheiluseuroille ja joukkueille

   Oletko seurasi toiminnanjohtaja, junioriasioista vastaava, valmentaja tai joukkueenjohtaja? Onko ravitsemusvalmennus seurassasi tai joukkueessasi osa valmennusta? Osaavatko urheilijasi syödä ja juoda lajin vaatimukset huomioiden?

   Monipuolinen, laadukas, oikein ajoitettu ja riittävä syöminen edistää nuoren ja aikuisen urheilijan suorituskykyä, palautumista, kehittymistä ja kokonaisvaltaista terveyttä. Urheilijan ruokatottumuksien opettelu on helpointa aloittaa jo lapsena ja nuorena. Nuori kasvaa urheilijan elämäntapaan vähitellen – niin myös urheilijan ruokatottumuksiin. Siksi ravitsemusvalmennus kannattaa aloittaa jo varhain ja syventää ravitsemustietoja ja -taitoja vähitellen aikuisurheilijan vaatimuksiin sopiviksi.

   Ravitsemuskoulutuspaketti

   Tehdään ravitsemuksesta seurajoukkueillenne kilpailuetu. Suunnitellaan seuranne tai joukkueenne tarpeisiin sopiva ravitsemuskoulutuspaketti, jolla ravitsemusvalmennus saadaan osaksi muuta valmennusta.

    Paketti voi sisältää esimerkiksi:

   • koulutusta tai ohjausta valmentajille, urheilijoille ja junioriurheilijoiden vanhemmille
   • junioriurheilijalle sopivien välipalojen yhdessä tekemistä ja aiheeseen liittyviä tietoiskuja
   • yksilö- tai pienryhmäohjausta

   Vuosisopimus

   Vuosisopimuksella sovimme kuukauden työtuntimäärän tarpeidenne mukaan ja mihin ajan kulloinkin käytämme. Kun urheiluravitsemusasiantuntija on osa valmennustiimiä, on hän urheilijoille tuttu ihminen, jota on helppo lähestyä. Läsnäolo ja pitkäjänteinen työ mahdollistaa jatkumon ravitsemusvalmennuksessa ja sen pitkäjänteisen kehittämisen seurassanne.